Efter 2 veckor i djungeln med endast en kort utflykt till storstan för att handla och använda internet har vi tagit oss på en helgutflykt till Baños! Så nu har jag wifi i  ETT HELT DYGN och tänkte passa på att blogga.
 
Vi kom fram till djungeln och djurprojektet "Sacha Yacu" sent på fredag eftermiddag. Lördag morgon fick vi en rundtur och sedan var vi lediga över helgen. Vi passade på att bada i "poolen" - en utgrävd grop i jorden de fyllt med vatten - och åkte även till Puyo för att handla och använda internet en stund. Sedan var det dags för vår första jobbvecka!
 
Varje morgon börjar med att vi städar volontärhuset och förbereder hinkar med mat åt alla djuren. Sedan delar vi upp oss i grupper och matar alla djuren, städar deras inhägnader och fyller på med nytt, rent vatten. Sedan är klockan normalt 11 och vi tar paus för att äta lunch och vila. På eftermiddagen hjälper vi till i 3-4 h med vad familjen behöver hjälp med. Det kan vara att bära brädor, att skörda kakaofrukter, fånga gräshoppor, tillverka leksaker åt aporna... Vi matar även några av djuren på eftermiddagen innan vi duschar och lagar middag ihop. Varje kväll har vi 2 timmars elektricitet, efter det tänder vi ljus och läser, spelar kort eller skriver dagbok. 
 
Det här projektet är verkligen fantastiskt och jag njuter av varje stund! Det är något otroligt skönt med det enkla och lugna livet som vi lever där. Inget internet att lägga tid på, ingen bryr sig om man har lite fläckar och lera på tshirten och när klockan är 22 har det redan varit mörkt i en timme så då är det lätt att somna. Varje morgon har jag apor och papegojor klättrandes på mina axlar, Jag har handmatat en matvägrande tucan och haft näsbjörnar i mitt knä. Dessutom har en av hundarna som bor med oss vid volontärhuset precis fått valpar som är hur söta som helst.
 
Två eftermiddagar har vi varit med och hjälpt familjen att skörda deras kakaofrukter, vi har plockat kakaofrukten från träden, plockat ur kakaobönorna och lagt ut de för att torka i solen. En kväll fick vi dessutom prova att rosta och mala kakaobönorna till choklad. 
 
Förra helgen hade jag lite problem med mitt öga vilket tvingade mig till att gå runt med en ögonlapp... Vi stannade på centret och på söndag blev vi medbjudna av vår koordinator att följa med till ett litet närliggande samhälle där vi badade i ett vattenfall! 
 
 
 
 
 
 
Jag plockar kakao.
 
Vi hjälptes sedan åt att dela kakaofrukterna och plocka ut bönorna.
 
 
Mig som pirat...
 
Cookie och hennes tre valpar...
 
Som fick plats i en hand...
 
Den andra hunden Negro. Han följer alltid efter mig och Amalie vart vi än går, på natten ligger han utanför vår dörr och skyddar oss. 
 
Varje dag matar jag husdjuren med hundmat. Normalt sett är det två katter och två hundar, men ibland sitter där även en eller två fåglar och väntar på mat när jag kommer på morgonen...
 
Volontärgänget hjälos åt att skala nyrostade kakaobönor som sedan ska malas till choklad.
 
 

2 kommentarer

Camilla

27 May 2016 21:11

Vilket gäng! Helt underbara bilder - djungelboken liksom :) Ovanlig kombination med fågeln BREDVID matskålen, men papegojorna kanske har gjort upp med katterna om reviret.
Vi längtar efter dig och ser fram emot att du kommer hem snart men vi skulle kanske kunna komma förbi och hämta dig...
Kram från mamma pappa o David

Anonym

28 May 2016 00:09

Morfar och jag läser din blogg varje dag - otroligt vackra bilder. Nu längtar vi efter dig.
Kram mormor och morfar

Kommentera

Publiceras ej