Så har ännu två veckor flugit förbi och min tid i djungeln med djuren på Sacha Yacu är över. Jag kan verkligen inte förstå hur fort det har gått! Nu är jag i Baños och om bara några dagar åker jag vidare mot Quito för att ta flyget hem. 

Mina två sista veckor på projektet har varit fantastiska. Jag kände att jag fick bättre och bättre koll på hur saker fungerade och hur djuren betedde sig och det var även kul att lära känna famijen och andra volontärer bättre.

Precis som de första veckorna matade vi djuren varje morgon måndag-lördag och det märktes att de blev mer bekväma med oss.












På eftermiddagarna har vi hittat på massa olika saker. Måndag-torsdag hjälper vi till med det som behövs och fredag, lördag och söndag är vi lediga. De nattlevande djuren (kinkajous och ozeloter) matas på eftermiddagen men vi har också hjälpt till med en massa annat. 






Eftersom mycket av maten som djuren får odlas av familjen har vi hjälpt till att plocka sockerrör, majs, papaya och bananer. Vi har fiskat åt ozeloterna ett par gånger och även fångat gräshoppor åt aporna.




Vi har gjort choklad igen en kväll, påbörjat utbyggnad av zongo zongo-buren, byggt nya bord åt fåglarna och byggt om i sköldpaddsdammen. Nästan varje eftermiddag har vi avslutat med att hoppa i poolen, några av dagarna har vi även haft lerkrig! Det är absolut ingen idé alls att hålla sig ren eller torr och ingen bryr sig om sina slitna jobbkläder och gummistövlar ändå. Så härligt! (förbered er på att jag kommer försöka starta lerkrig när jag kommer hem, i min värld är det nu helt socialt acceterat att kasta lera på någon bara för att det är kul ;)) 



Förra fredagen gjorde vi allihop en eftermiddagsutflykt till arajuno och vattenfallet där. Vi badade och körde lerspa! 
Lördag och söndag spenderade vi i Puyo. 




Denna fredagen gick vi till floden som passerar nedanför huset och tog oss upp längs den. Den var på sina ställen rätt smal eller brant så vi var snart genomblöta allihopa. Vi badade där det var djupare, hade lerkrig och vattenkrig, åkte i naturliga stenrutchbanor, klättrade upp för lägre vattenfall... Så kul! 






Kommentera

Publiceras ej