Vi har haft en rätt underbar helg här i Rio Verde och Baños. För typ första helgen sedan vi kom hit har vi bara varit kvar och njutit av vad området har att erbjuda! 
I fredags åkte vi upp till Luna Runtun - ett spa uppe i bergen med utsikt över Baños - och badade i deras varma pooler. 


I lördags morse gick vi en promenad upp i bergen med vår värpappas syster och besökte hennes djur och odling och plockade björnbär. Det var en timmes rask promenad enkel väg med gummistövlar på en smal, lerig stig. Systern var över 50 år. Hon gick dit och tillbaka VARJE dag för att ta hand om djuren och odlingen. Det var ganska tydligt att hon tyckte att vi gick långsamt... 


Vi gick förbi en bäck med vattnet som sedan hamnar i våra kranar i Rio Verde. 





Sedan spenderade vi eftermiddagen i Baños och gick runt och handlade lite inför kvällen. På kvällen firade vi nämligen Christina och vår värdbror som båda hade fyllt år i veckan. Det blev en riktigt stor fest med massa folk, massa mat, musik och dans... Vi bidrog bland annat med lite svenska chokladbollar och en påse djungelvrål. Väldigt kul att se allas reaktioner när de provade, några fångade jag på film. Våra volontärkompisar från Tena och Puyo var också inbjudna och var med under kvällen.

En intressant sak med kvällen: middagen skulle vara vid klockan 7. Klockan 7 hade vi inte ens tänt grillen. Klockan 10 blev det middag. Det verkade bara vara vi danskar och svenskar som reflekterade över att det var lite aningens sent. 

En annan intressant sak med kvällen: Vi började med att skåla och så höll vår värdpappa ett tal till alla som var där. Sedan sjöng vi och så fick födelsedagsbarnen blåsa ut ljusen på tårtan. Sedan åt vi upp allt snacks och godis. SEDAN åt vi själva maten. Förrvirringen var total, man ska väl vänta med sötsaker till EFTER maten?! Vi avslutade i alla fall som tur var med att äta tårtan.

En tredje intressant sak med kvällen: Vi gick och lade oss typ klockan 2. Jag var trött och trots att högtalarna fortfarande spelade musik på högsta volym precis under mitt fönster somnade jag som en stock. Jag vaknade igen klockan 6,30, då spelades det fortfarande musik på högsta volym och skrattades och tjoades... Tur att jag inte har några problem att sova med ljud! Tydligen var de igång till klockan 9, inklusive vår värdpappa! Vi var alltså väldigt ensamma med att gå upp "redan" klockan 10... 

Christina och värdbror Roberto framför varsin tårta: 

Chokladbollar:



God grillmiddag:

Vi utnyttjade i alla fall dagen med att åka och bada i ett av Baños mineralbad. Där använder de varmt vulkaniskt mineralrikt vatten och vanligt kallt vatten från vattenfallen för att skapa flera olika pooler med olika temperaturer. Ju mer vulkanvatten, desto varmare och desto mer mineralrikt (brunt och luktade mycket järn). Det var en härlig känsla att hoppa fram och tillbaka mellan varmaste poolen och den kallaste.  En häftig grej att göra, men nu är våra bikinis helt orangea...
Efter badet tog vi oss in till Baños och spenderade resten av eftermiddagen med att gå en sväng till fruktmarknaden (litchi, passionsfrukt, "grenada" (jättegod, som söt passionsfrukt) och avokado inhandlades) och sedan i ett café där vi fikade och pratade.


Imorgon börjar sista veckan av volontärarbete här i Rio Verde. Kan knappt fatta det, tiden har gått helt otroligt fort! Jag tror att det kommer kännas trist att åka härifrån, det är många härliga människor vi har lärt känna de senaste veckorna. Samtidigt är jag så redo för lite nya äventyr! Först blir det några dagar i Quito innan jag nästa fredag tar mig vidare för 4 veckors volontärarbete på ett djurprojekt i djungeln.